Idag har jag fått mail från apoteket.


Hej Emma,
Jag heter Helene och jobbar med värkfrågor på Apoteket. Jag har sett att du har skrivit om mensvärk på din blogg och tänkte därför att du kanske är intresserad av en film som vi har gjort. Det är Eva Nazemson som intervjuar en kollega till mig på Apoteket om mensvärk. Eva är tjejen som blev världskänd när hon som programledare i TV kräktes mitt i direktsändning på grund av mensvärk - och tappert fortsatte sändningen, som inget hade hänt.


En undersökning som Apoteket gjort, visar att 80 procent av unga kvinnor (under 30 år) lider av mensvärk. Många biter ihop, lider i det tysta - och känner sig ofta rätt ensamma. Men så behöver det inte vara, menar vi.

På Apoteket är vi experter på smärtlindring och vad man kan göra för att slippa ha ont i magen, ryggen och huvudet varje månad. Man kan röra på sig, hålla sig varm eller ta sig tid att vila mer, men man kan också få hjälp genom att ta rätt typ av värktablett vid rätt tillfälle. Många, särskilt unga tjejer, lider i onödan för att man använder värkmedicin på fel sätt.

Jag hoppas att du gillar filmen, och att du vill dela med dig av den till dina läsare på bloggen.
Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till mig eller gå in på ditt närmaste Apotek.
Vänliga hälsningar

Heléne




Som den goda medborgare jag är, här får ni filmen.

Hej pandor

Jag sitter och tittar på weekend at bernie's. Den där filmen som dom pratar om i scrubs och how i met your mother, två av de roligaste serierna ever. Då tänkte jag att den måste ju vara rolig, än så länge är den astråkig men jag håller hoppet uppe!

Har ni sett How I met your mother förresten? Jag har typ på två veckor sett två hela säsonger med 21 avsnitt i varje, fast det säger nog kanske mer om vilket sorgligt liv jag lever än om hur bra serien är. Hur som helst, det är kul.


Tillbaka!!!

Hej dinkelknaprare!

Jösses hörrni, en vecka utan ett endaste litet inlägg från er favorit-tös, hoppas att det har känts lika tomt för er som det har gjort för mej. Okej nu är det ju ingenting som har hållit mej härifrån egentligen men det har ändå känts tomt.

Jag sitter och klunkar i mej kiselgel, det är mot min ofrivilliga kompis magkatarren som har hållit i sig i cirkus ett och ett halvt år nu. Som ni hör på ordet geeeeel så är det klibbigt och kletigt och ja, det är en trögflytande smet. Inte världens godaste men den ska tydligen hjälpa mot en massa grejor. Hud, hår, naglar och så maggen förstås.

plugg.


JAG FYLLER ÅR!!!!

Idag är ingen vanlig dag för det är emmas födelsedag hurra hurra hurra!!

That's right hörrni, idag fyller er lilla tonåring 18 år. Visserligen är jag fortfarande tonåring men nu kan jag åka i finkan och rösta. Är det val snart? Jag har ingen koll och inte bryr jag mig heller. Poltikier där ute, jag blir gärna köpt för något så litet som en guldtia. En röst kan väl få vara värd så mycket eller?

Men skitsamma förresten, det här ska ju vara min egodag. Inlägget här borde alltså handla om mej, mej, mej och lite till mej. Vad ska jag skriva om mej själv? Är det något ni vill veta trogna läsare?

Nu måste jag plugga matte sorgligt nog. På min födelsedag.. Finns det ingen oskriven regel att man inte får arbeta på sin födelsedag? Den borde skrivas ner isf. Varsågoda och börja med grattandet nu. Ni förstår att jag bryter ihop totalt om ni inte säger grattis allihopa va?

Käraste...

Nu har jag börjat skriva här sjuttioelva gånger utan att få ur mej nånting. Det är nog för att dramatiken i mitt liv just nu är tillräcklig som den är. haha okej, skulle det vara dramatiskt att skriva blogg?

Jaja, igårkväll var en toppenkväll. Jag sittdansade och skrattade hela kvällen. Dagen var också kul, jag gick med mamma på stan. Hon ville göra som vi ungdomar gör och gå och fika på george, jag kan bara tänka mig hur ståtlig och ungdomlig hon kände sig när hon satt där på den höga stolen. Sötismamma :')

På torsdag ska jag inviga mitt leg! Eller ja det gjorde jag ju för länge sen men jag ska inviga det på platens. Jag tror det iaf, om nån av mina också 18-åriga vänner följer med mej. Ren snok kommer jag ha då också, jag har köpt sånna där saker som man sätter på näsan och tar bort pormaskar med! Prövade en nyss och var så nervös när jag skulle ta bort den eftersom jag är extremt smärtkänslig så jag nästan började gråta, men det gick bra :)

Om 5 dagar....

Hello people!

Vet ni vad jag stör mej på?
Bloggar som heter något i stil med: "life according to me" eller "me, myself & I". Det är ju så originellt menar jag...

Jag har funderat lite på en sak, nämligen varför jag inte har fått några kommentarer på mitt förra inlägg. Är det för att jag skrev om mens? Är det så obekvämt jobbigt så man inte kan slänga in en kommentar? Jag undrar det ja, själv tycker jag inte att det är nått konstigt. Äckligt kanske men något ovanligt är det ju inte.
Svennar är tråkiga, egentligen är det ju lite så. Självklart menar jag inte alla svennar men en stor del av oss är extrema torrbollar som tycker att mens är tabu och alltid åker till Thailand på semester.

Äsch, Sverige är härligt. Även fast jag knappt kan vänta tills jag ska på mitt år som au-pair i USA!

Nu ska jag plugga.

Min ovän mens

Hej mina kära!

Idag känner jag mej som undersidan på en nyckelpiga, utseendevis då alltså. Till och med jag, vilda och galna emmzolo har sånna dagar...
Jag har haft ett par dagar med konstant illamående och extremt magont nu. Runt lunch idag fick jag liten ångestattack här hemma, jag drabbades nämligen av jordens kraftigaste mensvärk utöver min extrema magont. Sen har jag ju fått inpräntat i min hjärna att man inte ska ta panodil när man har ont i magen för att då märker man inte om det blir värre och måste in till sjukan. Men nu hade jag ju djävulsk mensvärk och ont i magen, vad faan gör man då?!

Jo, såhär gör man ska jag ta och säga er. Man ringer sin mor och gråter lite. Sen tar man panodil och hoppas på att man överlever. Det har jag gjort men har fortfarande skitont! Så nu sitter jag här med en värmedyna över mina stackars äggstockar och livmoder och allt sånt där. Med ett krampaktigt grepp om den kan jag tillägga.

image74
Er tös på en av sina bättre dagar

Doldis

Hej folket

Idag var jag och Kakan på george, vårat vanliga häng där vi alltid är. Bakom disken stod idag tre brudar, en av dom tog hand om kunderna, en av dom plockade undan disken och den sista åt.
Jepp, hon stod där bakom disken och plockade på sig sånna där små chokladbitar, sånna där runda svindyra saker. Vi satt väl och småfnittrade när hon hade tagit sin femte chokladbit men när hon hade smällt i sig minst 13 stycken precis som om det vore lösgodis och sen la in en enorm kaka i mikron var det ju svårt att låta bli att sitta och gapa. Sen svalde hon ner varenda chokladbit med ett glas cola också, hon lär bli fet på det där jobbet (som hon gör jävligt bra....)

Jag såg precis den där Min brors flickvän eller Dan in real life som den heter egentligen. Den sög. Eller nej det gjorde den inte, men jag hade väntat mej en hysterisk komedi med tanke på att det va Steve Carrel men inte då. Endast drama och det är trist.


IT'S HERE!

Jag har glömt att berätta en sak för er!!!
Min rosa dröm är här! och jag älskar den.

image73
jag sitter och kramar och pussar på min lilla vän.

Hej

Hej girlz and boyz...

Jag sitter och lyssnar på en massa skit som min vän andrea har tipsat om på hennes blogg, ibland tror jag att hon är en sån där liten emo-kid med svarta stjärnor målade i ansiktet, men sen kommer jag på att nej jag träffade ju henne igår och hon ser ut som vilken liten folkungaelev som helst. Snygg som fan är hon också.

Såg ni Ugglas show i fredags? Jag såg det på svt.se idag. Det var faktiskt lite lajbans, han är rolig den där Magnus. "Hörde jag mange...?" haha.
Vet ni vad jag mer har gjort idag? Jag har gått på stan med min mor och pekat på saker jag vill ha i födelsedagspresent. Så nu har jag fått en jeansjacka och ett par keds! Keds vet jag inte hur länge jag har velat ha och så hittade jag dom äntligen, det värmer i mitt lilla tonårshjärta :')

Ska glo på nått... typ scrubs tror jag. nej Las Vegas.


Kul Kväll

Gaaaaash! Den där jädra Sandra Bullock förföljer mej! Till att börja med satt hon fast på trean i en vecka när dom hade Sandra Bullock-vecka och nu envisas hon med att dyka upp på femman också.

Förresten åt jag inga messmörsmackor, Eric min kära bror lagade mat till mej istället :')

Nu ska jag se scrubs men här får ni en låt som är himla bra:



Vad Robyn gör där förstår jag inte riktigt...

Lättklätt och bregott

Hej pumor!

Jag sitter här med en blämma på bröstet stor som en lilltånagel. Det är lite lustigt att den sätter sej där egentligen, och det är jäkligt irriterande också. Den förstör ju min sexappeal!!
Ibland önskar jag att jag kunde retuschera bort sånna där saker, från och med idag förstås när jag faktiskt lärde mej att göra sånt i photoshop! Synd att det inte funkar alltid, inte bara på bild alltså. Det hade varit kul! Då hade alla varit assnygga hela tiden. Förutom Lovan maybe, jag tror inte hon kan photoshop. Fast hon behöver den ju inte heller för den delen ;););)

Jaha men vad hittar ni på en kväll som denna? Jag sitter ensam hemma känns det som, fast mamma och pappa har gått och lagt sej för dom är sjuka båda två och eric ligger i soffan och sover. Alla vet vad det här betyder - Jag måste laga mat själv och alla vet vad det betyder - messmörsmackor! MmmMmmm...

image71

Åhhh Anton.. :'(

Oh the drama...

Hej mina älskade.

Jag var ute på en liten runda precis, jag joggade. När jag kom hem ville mamma gå en liten sväng så jag gav mej ut igen, snäll som jag är (egentligen berodde det på att sommaren närmar sig). Vi tog den rundan som alla andra här i stan tar, runt Stångån alltså. Sen mötte vi en tjej med en adidaströja, jag tittade på den och tänkte att "åh, den var minsann tuff" sen helt plötsligt utbrister den här tjejen "du är en hora" till mej!
Va? Jag kände tårarna bränna bakom ögonlocken medan mamma körde på nån machostil och ropade "Har du problem eller?!" efter 'na. Sen kom två invandrarmän förbigående också och fnittrade som ett par småpojkar som hittat en av sin pappas herrtidningar för första gången.

Sen var faran över och jag kom på att hon nog hade behövt en sväng i den där snurrstolen, och sen blev jag arg. Riktigt snorförbannad blev jag.

Nu ska jag läsa om Snorre och Ebbe igen...

Hej på er! Jag sitter på linköpings stadsbibliotek och äter b

DSC00494.JPG
Hej på er!

Jag sitter på linköpings stadsbibliotek och äter bagel, dricker chailatte och läser litteraturhistoria. Ensam också. Jag känner mig jättevuxen! :')

Jag ska nog springa in och haffa en orange snurrstol snart. Appropå (t9 ville skriva årsrnra) snurrstol så satte dom psykiskt sjuka människor i sånna förr i världen och snurrade och snurrade och snurrade på dom. Undra om det var effektivt...

Dags att återvända till snorre och ebbe.

Önskelista

Hej småbarn!

Det går inte att radera bloggen! Det är ju inget jag har planerat att göra iof men att den där röda knappen inte finns kvar längre när man loggar in ger mej lite små panikattacker var femte minut.

Hur som helst! Ni aaanar inte hur mkt jag har läst idag! 50 + 83 - 48 sidor! Vilket bliiiir... Ska ta upp kalkylatorn... 85 sidor! Inte illa för en sån som jag, med extrema sömnproblem och extremt litet huvud. Jaja herr Allert, hjärnans storlek spelar ingen roll blablabla. Allert var min förra mentor, jag försöker alltså inte vara fiffig.

Det här vill jag ha när jag fyller år:

Fixa.

image69

Mardröm

Jag glömde berätta om det värsta jag varit med om på jättelänge! Iaf sen i fredags..
Inatt hade jag ingen bra natt, jag kunde inte somna förrän vid 4 ungefär och gick sen upp vid åtta (jag missade första lektionen). Jag var alltså jättetrött och när jag kom hem la jag mig först på balkongen och somnade (?). Sen la jag mej i sängen och sov i sissodär 4 timmar (?).
När jag vakna trodde jag att det va morgon, imorgon alltså. Jag fick panik för jag inte läst färdigt en bok som jag ska göra tills imorgon. Sen kom jag att tänka på att jag hade missat kvällsmaten och gråten var nära. Sen kom Eric inrusandes och ropade "EMMA VAKNA! DU KOMMER FÖRSENT!" precis som om han visste att jag var totalt sinnesförvirrad.
Jag rusa upp, det blev svart när jag reste mej upp så jag ramlade tillbaka i sängen och kom då på att kolla på klockan. 19.32. Va faan? sa jag och fattade fortfarande inte riktigt. Jag måste ha vaknat mitt i djupsömnen. Sen började Eric gapskratta och jag grät av lycka. Jag skulle ju få min paj.

blogg.se äter klorchips till frukost

Hej vänner!

Jag har inte slutat blogga men tack för att ni bryr er! Mina bekräftelsebehov är tillfredställda för dagen. blogg.se har haft lite grejer att fixa, som dom sket i sen förstås så den här blogglösheten har varit helt i onödan.

Jag har precis agerat mattelärare, jag får alltid samma panik när jag inte vet hur man ska göra. Jag känner pressen från att jag borde kunna när mina små sam-vänner förlitar sig på mig. Fast jag löste det till slut, HA!

Har ni sett hairspray? Jag älskar den, jag sitter med ett stort flin hela filmen igenom. Alla är så glada och färgglada och jättesöta. Speciellt Link, Zac Efron ni vet. Nikki Blonsky, hon tjejen som har huvudrollen, vet ni hur lång hon är?! 1.43 m. Hon får alltså precis åka balder och alla andra sånna där helvetespåhitt.


image68

RSS 2.0